Hoopers


Wat is hoopers?

 

Nadac Hoopers is een sport die over is komen waaien uit Amerika. Daar is het een onderdeel van Nadac Agility.

Nadac Hoopers is zeer laagdrempelig, en geschikt voor bijna elke hond. Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden die na een mooie carrière in de sport een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen omdat het wel geestelijke inspanning, maar weinig fysieke belasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor, de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is.

 


Hoopers bij de KCZIJ

 

De hond leert een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, gates (hekjes) en tonnen af te leggen. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie 'gestuurd'.  De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen maar staat constant in verbinding met de handler.

Ook voor handlers met fysieke beperkingen is Hoopers zeer goed te doen. Omdat de hond op afstand gestuurd en gehandeld wordt, hoeft de handler zelf minimale activiteit te verrichten. Door middel van lichaams- en stemcommando’s wordt richting aangegeven, en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas.  Zelfs op afstand, wat voor een hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!   

Er wordt getraind met minimale druk en maximum aan veiligheid en plezier. Bij het aanleren gebruiken we vooral de target methode.

 


Praktische informatie

 

Duur

10 lessen

 

Trainingstijden 

Maandagen: 19.30 - 20.15 uur

 

Locatie

KCZIJ-veld

 

Startdatum

Na inschrijving stuurt de coördinator je bericht wanneer je kunt starten 

 

Kosten

€ 55,- per kwartaal, exclusief lidmaatschap.

Er zijn vier kwartalen. Je betaalt per kwartaal.

Lidmaatschap € 25 per jaar. Gezinsleden € 10 per jaar

Eenmalige entreekosten voor nieuwe leden € 5

 

Aanmelden

Alleen via inschrijfformulier

 

 

Foto boven BoskiekerHondenfotografieCoördinator Hoopers

 

Natalie Prevo

 


Contact 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Enkele handlers van de KCZIJ bij hooperswedstrijden