Gehoorzaamheid


Waarom gehoorzaamheidstraining?

 

De gehoorzaamheidstrainingen hebben tot doel de hond via verschillende oefeningen gehoorzaamheid aan te leren, zoals liggen, zitten en staan, apporteren, wandelen zonder trekken, komen op commando. Maar het belangrijkste is dat de hond vaardigheden leert om goed te functioneren in gezin en maatschappij.

De trainingen zijn een goede opstap voor agility, hoopers, flyball, showtraining of andere hondensporten.

 

Gehoorzaamheid bij de KCZIJ

 

De gehoorzaamheidstrainingen bij de KCZIJ (ook wel G&G genoemd) zijn in te delen in verschillende categorieën. Afhankelijk van de leeftijd van je hond, begin je in de puppengroep of startersgroep. Wie een volledige puppencursus heeft gevolgd, begint bij de groep jonge hondentraining. 

De verdere gehoorzaamheidstraining bestaat uit verschillende niveaus. Na elke cursus schat de instructeur je individuele niveau in en geeft advies voor plaatsing in een volgende cursus. 


 Oefeningen

 

De instructeurs van de KCZIJ werken op een beloningsgerichte, hondvriendelijke manier. Ze leren je het gebruik van het beloningswoord en/of de clicker en geven je inzicht in het gedrag van honden. Zowel bij de praktische oefeningen als bij de theorie is er aandacht voor dit gedrag. Natuurlijk leer je ook gewoon om de hond te laten zitten, af, komen en netjes aan de lijn te lopen, maar daarnaast worden er ook alternatieve oefeningen aangeboden om de motivatie bij hond en begeleider hoog te houden.

Alle oefeningen worden in kleine stukjes onderverdeeld en pas als hond en begeleider dit goed uitvoeren, gaan ze door met met het volgende stukje, tot de volledige oefening wordt beheerst. Het plezier in het werken staat altijd voorop. Zo werkt elke hond en geleider op eigen niveau en tempo. Gemiddeld doen cursisten er drie tot vier seizoenen over om het gehele cursustraject na de puppycursus af te werken. Hierna is het mogelijk om voor het landelijk G&G examen te gaan trainen.


Praktische informatie

 

Duur

12 lessen (de 13e les is fun voor hond en baas)

 

Trainingstijden 

Woensdagen: 19.15-20.00 uur en 20.15-21.00 uur

 

Locatie

KCZIJ-veld

 

Startdatum

Start in maart en september. 

Zie Agenda 

Winterstop medio december t/m februari. Zomerstop van medio juli tot september. 

 

Kosten

€ 50 (12 lessen + funles), exclusief lidmaatschap

Lidmaatschap € 25 per jaar. Gezinsleden € 10 per jaar

Eenmalige entreekosten voor nieuwe leden € 5

 

Aanmelden

Alleen via inschrijfformulier

  

Coördinator Gehoorzaamheid

Laureen Neijndorff

 

Telefoon

020 403 80 00 (tot 21.00 uur!)

 

Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Instructeurs

 

  • Laureen Neijndorff - 020 403 80 00 (tot 21.00 uur!)
  • Mario Schenke - 075 640 06 76
  • Ans Sint 
  • Alexandra Schoonderbeek - via Laureen
  • Renee Baltus - via Laureen
  • Christa van Bochem