Jonge Rashonden Dag 2022

De Jonge Rashondendag die gepland stond op 30 januari in De Struijck wordt uitgesteld naar 1 mei. De Jonge Rashondendag van de KCZIJ vindt nu plaats op zondag 1 mei 2022 op ons veld in Sportpark Kalverhoek - Zuiderweg 72-A te Wijdewormer.

De keuring is toegankelijk voor rashonden met stamboom van 4 tot 24 maanden.

De inschrijving sluit uiterlijk 22 april 2022 of eerder als het maximale aantal honden is bereikt. U kunt zich inschrijven via dit formulier

 

Werkwijze

De keurmeesters betasten de honden en kijken naar het gangwerk en vullen een puntenlijstje in. De totalen bepalen welke hond per leeftijdscategorie de beste wordt. Niet alleen de mooiste hond (in de ogen van de keurmeesters) telt, maar omdat ook de omgang hond-baas scoort, telt ook de beste combinatie! Een uitdaging voor een ieder dus.

De allerbeste van de dag mag gratis deelnemen aan de Clubmatch die de KCZIJ in de zomermaanden organiseert.

Voor alle exposanten is er aan het eind van de dag een diploma met daarop het gemiddeld aantal behaalde punten.


Vier keuringen

Door de opzet die de KCZIJ heeft gekozen, krijgt de jonge hond niet een, niet twee, maar liefst vier ervaringen op een dag. Vier keurmeesters keuren namelijk apart alle honden.

 

In groepjes van vier of vijf komen de honden bij keurmeester A en na bijvoorbeeld een half uur komen ze bij keurmeester B etc.

 

 

Dit jaar komen Carin van de Sijs, Karel Wiegert, Sophie de Beer en Laura Drijvers keuren.

 

  


Keurmeesters JRD 2020

 

 

 

Dubbelslag

Op de Jonge Rashondendag gaat het om onervaren honden. De KCZIJ beoogt een dubbelslag te maken door ook onervaren keurmeesters uit te nodigen. 'Onervaren' moet je wel tussen aanhalingstekens lezen, want kynologisch staan de keurmeesters hun 'mannetje'.

Ieder jaar blijkt dat er veel belangstelling is voor deelname en dat er veel verschillende rassen meedoen.


Foto's Eindkeuring JRD 2020

Corona regels

 Deelnemers die inschreven hebben voor 30 januari krijgen persoonlijk bericht. De Jonge Rashonden Dag kan alleen doorgaan onder de dan geldende covid-voorschriften.

We zullen de QR-code van alle deelnemers controleren als dat vereist is en neem een mondkapje mee. Mocht het onverhoopt nodig zijn om af te gelasten dan krijgt u het inschrijfgeld geretourneerd.

  


Fotogalerij JRD 2020