Jonge Rashonden Dag 2020

 

Op zondag 26 januari 2020 organiseerde de KCZIJ de Jonge Rashondendag. Deze dag heeft tot doel fokkers/eigenaren de gelegenheid te geven hun jonge honden te laten wennen aan de gang van zaken bij een exterieurkeuring.

Jonge honden van 4 tot en met 24 maanden waren welkom.

Nadat alle aanmeldingen binnen waren, werden de honden ingedeeld in vier leeftijdscategorieën.

 

Werkwijze

De keurmeesters betasten de honden en kijken naar het gangwerk en vullen een puntenlijstje in. De totalen bepalen welke hond per leeftijdscategorie de beste wordt. Niet alleen de mooiste hond (in de ogen van de keurmeesters) telt, maar omdat ook de omgang hond-baas scoort, telt ook de beste combinatie! Een uitdaging voor een ieder dus.

De allerbeste van de dag mag gratis deelnemen aan de Clubmatch die de KCZIJ in de zomermaanden organiseert.

Voor alle exposanten is er aan het eind van de dag een diploma met daarop het gemiddeld aantal behaalde punten.


Vier keuringen

Door de opzet die de KCZIJ heeft gekozen, krijgt de jonge hond niet een, niet twee, maar liefst vier ervaringen op een dag. Vier keurmeesters keuren namelijk apart alle honden. In groepjes van vier of vijf komen de honden bij keurmeester A en na bijvoorbeeld een half uur (volgens het schema dat in de zaal hangt) komen ze bij keurmeester B etc.

 

 


Keurmeesters JRD 2020

 

Zoals bij elke Jonge Rashondendag waren er in 2020 weer vier verschillende keurmeesters: Ferry Kortekaas, Anne Plomp, Hugo Schenk en Loek Smits.

Hartelijk dank voor jullie deskundige inzet!

 

Dubbelslag

Op de Jonge Rashondendag gaat het om onervaren honden. De KCZIJ beoogt een dubbelslag te maken door ook onervaren keurmeesters uit te nodigen. 'Onervaren' moet je wel tussen aanhalingstekens lezen, want kynologisch staan de keurmeesters hun 'mannetje'.

Ieder jaar blijkt dat er veel belangstelling is voor deelname en dat er veel verschillende rassen meedoen.


Foto's Eindkeuring JRD 2020

JRD 2020 Uitslagen

 

 

 

Klik op onderstaande link voor de uitslagen

 

Uitslagen JRD 2020

 

 

 

 


Fotogalerij JRD 2020